Jdi na obsah Jdi na menu

Musíš věřit

25. 5. 2014

Píšu k tobě, moje všechno, protože chci, aby někde tato slova zůstala zachována. Aby v každé špatné situaci, v každém sebehorším životním období, kdy se nic nedaří a vše je přesně tak, jak si nepřeješ, bylo možné rozkliknout moje stránky, najít tenhle článek a znova a znova dokola si ho pročítat. Když člověk šťastným není, jeho život se velmi změní. Barvy blednou, hudba utichá, z krásného smíchu upadá do ticha.  Po tváři stékají mu slané slzy, vše špatné, co udělal, ho velmi mrzí. Chce napravit své chyby, ale jsou to jen slova, jenom kdyby. A víš, že chyby se napravit dají. Čas se bohužel vrátit nedá, ale vždy je situace nějak řešitelná. I když asi ne ke spokojenosti všech. Víš co je důležité? Uvědomit si negativní pocit, protože uvědomit si ho jen prvním krokem k jeho překonání. A víš co je ještě důležitější? Život si opravdu vytváříme sami, svými myšlenkami. Možná to už někde bylo a možná je nepříliš dobře postřehnutelné, ale je to tak. Podotkla bych dokonce i to, co řekl jeden skvělý spisovatel: „Svět patří těm, co se neposerou!“ (Charles Bukowski). Každý by měl vědět, že ti, kteří ho milují, jsou neustále nablízku a jsou ochotní přijímat situaci jaká je, sdílet dobré i špatné pocity, takoví lidé jsou ti praví pro celý život. Také to, že zklamat můžeme jedině sami sebe, nikoliv druhé.

A když už ti všechno v okolí připadá špatné,  když se ti ani tam, kde si to fakt přeješ, nedaří, není to zákon schválnosti, spíš je to něco, co vede k něčemu dalšímu. Něco co tvoří a formuje tvůj život i tvoji budoucnost tak, aby oboje bylo co nejlepší. A i když se dovíš informaci, která vypadá, že ukončí veškeré „věci budoucí“  neděje se to jen tak. K něčemu to je. Vše špatné je pro něco dobré a když nás odněkud vyhazují dveřmi, i přestože o „účast“ hodně stojíme, vylezeme oknem, spustíme se komínem a budeme bojovat ne?

No a i přesto, že svůj den blbec završuješ rozlitím koktejlu na své oblečení a všude možně, nikdy přece nemůže být tak zle.  Pořád je tu někdo, kdo stojí při tobě a hodlá ti podat pomocnou ruku k rychlejšímu se zvednutí ze země !

Překrásný to den, že ?