Jdi na obsah Jdi na menu

Pomáhám i sama sobě

 I přesto, že na mé cestě životem se občas zjeví nějakej ten mráček, ze kterého se na mě vyvalí průtrž mračen, šíleně se blejská a hřmí a ze skal se dolů valí ohromné kameny, které se snaží mi zatarasit cestu, i přesto Vám píšu, protože i z kamenů, které jsou kladeny do cesty se dá postavit něco krásného!  A píšu vám to i proto, že ne vždycky jsou „silní a úspěšní lidé“ šťastní. A já mezi takové lidi patřím.  A ne není to věta, kterou bych vám chtěla znepříjemnit den, či vás naštvat. Je to věta, kterou si formuji život. Čas od času se musím vrátit a přečíst si po sobě nějaký článek, abych získala sílu jít dál a nepromazávat jednotlivé díly svého životního příběhu. A tak se vracím k tomu, jaká jsem, co mě bav, co chci dělat a co chci dokázat a jsem na správné cestě k tomu tenhle režim dodržovat. Nikomu nic nedokazovat a nikoho nezklamat – protože zklamat lze jedině sebe samé, nikoliv druhé! A to je klíčová informace dnešního dne !

 

 Problémy, které řeším jsou možná prkotiny a jednou se jim zasměju, ale jsou to prostě problémy přiměřené mému věku. Úspěšná jsem, ne že bych se chtěla chlubit, na to nemám ani nárok, ale úspěšnost není jen o tom, dokázat to, co je nalajnováno životem, to co děláme každý jako stádo ovcí, protože je to prostě dané a jasné. Vyjít základku, splnit střední školu, složit maturu a pak se hnát za titulem. Ano, pokud se ženete za titulem stylem, který vám něco dává a baví vás. Jinak tituly nemají smysl! Už teď jsem prostě úspěšná, k čemuž nepotřebuju být inženýr, magistr, doktor, právník, či diplomovaný specialista a já nevím, co všechno. Kolem sebe mám lidi, kteří řeší daleko horší problémy než já. Lidi s těžkými životními osudy, lidi, kteří neměli nikdy mnoho štěstí a přece jsou tak šťastní. Jsou sžití s tím, jak to v jejich životě je a nepotřebují víc. Prostě žijí! Neobtěžují nikoho svými osudy, jen se s nimi porvou, poučí se a jdou dál, dělají chyby, padají na zem a učí se znovu vstávat.

Nedívají se kolem sebe na to, co si myslí ostatní. A my bychom také neměli.

Někdy není cesty zpět, někdy není cesty nahoru a někdy není cesty dolů. Ale vždycky jde jít vpřed. Budete také úspěšní? Otázka je, jestli vůbec chcete tuhle větu vyslovit ?!

 

S láskou, K