Jdi na obsah Jdi na menu

Sny se plní, musíme je jen správně formulovat

Není to tak dávno, co jsem se zamýšlela nad tím, kam chci v životě směřovat. Už dlouhou dobu se neustále točím kolem jediné myšlenky. Opravdu jsem člověk, který oplývá přemírou empatie? Občas přemýšlím sama nad sebou. Moji přátelé mě znají, ale někdy mám já sama ve své hlavě problém s tím, že si nejsem jistá, zda-li své přátele dostatečně poslouchám. Jestli nemluvím jen o sobě a o svých problémech. Někdy mám asi sklon to dělat. Ale v životě se máme pořád učit novým věcem ne? Všechno se dá zvládnout!

Bylo toho hodně, co mi už život přinesl do cesty. Vždycky jsem toužila po tom, abych měla jednou svoji rodinu a někoho, o koho se budu moct opřít v dobrém i zlém. Ne vždy jsem totiž tenhle model viděla kolem sebe, a tak jsem si samozřejmě neustále říkala, že to udělám všechno úplně jinak.

Všechno se zdá být správné a nakonec je vše špatně. Taky ten pocit znáte? Ale co, všechno špatné je přece k něčemu dobré!

A tak se vám plní vaše největší sny, o kterých jste snili a mysleli si, že nejsou možné, ale dá se na nich stavět, i když vše kolem je špatně?  A není to náhodou tak, že jste tolik šli za svými sny, až jste zbořili úplně všechno, co kolem vás bylo?

Kdepak! Sny se plní, ale musíme je správně formulovat, a pak se nestane, že bychom v cestě za svými sny nebyli šťastni! Jsou to přece naše sny! Pokud tedy jsou opravdu jen a jen NAŠE !

Příklad ? Dala jsem na své pocity. Bylo správné, že jsem skončila studium francouzštiny, které mi nedávalo vůbec nic a které mi naopak spíš bralo chuť se ten jazyk učit a mít z poloviny srdce Francouzky. Teď už mi zase všechno kolem francouzštiny připadá krásné. Nikdy to nebyl můj sen, byl to sen jiných lidí kolem mě. V tom bylo jádro pudla! A co víc? Konečně vím na 100%, že je důležitější pomáhat a dělat svět lepším, byť třeba jen malým zásahem do života jedince.

Sice to měla být spíš recese, ale proč to nepoužít i tady.

CHCI PÁCHAT DOBRO!

A protože se sny plní, tak budu mít v životě nejspíš možnost pomáhat druhým. Ať už jako speciální pedagog dětem a mladistvým nebo jako adiktolog všem těm, kteří se stali závislými a neumějí se s tím porvat sami.

A teď je čas na chvilku namyšlenosti –pogratulujte mi klidně i mailem, to se totiž smí a nebo mi záviďte vy všichni, co mi nepřejete hezké věci  a buďte hodně naštvaní. Jak už jsem předesílala výše – sny se plní – možná i proto jsem přijata na 1. Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy , protože jsem šla za svým snem! JO! Přesně tak! Když něco moc chcete, tak do toho jděte! A i když se to v začátcích nepodaří, tak na konci udělejte vše proto, abyste potřebným vytřeli zrak! 

AU REVOIR

P.S. A k chybám, které děláme po cestě za svými sny? „Une fois c'est une erreur, deux fois c'est un choix!

K