Jdi na obsah Jdi na menu

Za cenu života

Dneska byl zvláštní den.

Pomíjivost života se mi připomíná na každém kroku a na každém kroku se mi také připomínají všechny myšlenky, vzpomínky a všechny krásy , které mi každý den vstupují do života.  A i když mi každé ráno přicházejí do života myšlenky na to, co mě celý den čeká, nikdy se nic nevyede přesně na 100% podle plánů a vždycky se ten den musí nějak poupravit ke spokojenosti mé a všech. Dnes jsem si stěžovala na své dítě. Dítě, které není pokrevně moje, ale mám tu možnost zpříjemňovat mu dny, týdny, měsíce a prostě život, což se tomu děcku prostě nedostává ze stran rodiny ani nikoho jiného. Dost často tvrdí, že nejkrásnější dny, které v životě má, jsou ty strávené se mnou. A dává mi to najevo. A já si toho dneska málem přestala vážit. Poslední dny jsem nebyla příjemná, dělala jsem věci jinak, nebyla jsem to já a najednou se stres ze mě začal přenášet i do tohohle upřímného a dokonalého stvořeníčka – dítěte.

A pak najednou přijde chvíle, kdy si uvědomíte, že to, co máte v životě vy, je to nejlepší, co vás mohlo potkat. A ŽIVOT se s tím nepáře. Staví vám do cesty jednu věc za druhou a jakoby vám říkal – všechno souvisí se vším a nic není náhoda. Když už jste rozhodnuti něco udělat, či neudělat, najednou před vás život postaví věc, kterou byste neočekávali a která zase úplně změní váš názor, myšlenku nebo aspoň způsob, jakým myšlenky zpracováváte.

Každý den bychom si měli připomínat tu pomíjivost života. Nedavno jsem na toto téma psala článek a hle. Je to tu zas. A je to jen proto, že každý den mám ve svém životě něco, co bych za nic na světě nevyměnila s nikým jiným. V pondělí je to láska, v úterý radost a štěstí, ve středu láska, zábava, pohoda, ve čtvrtek klid a porozumění, v pátek, sobotu a neděli rodina, přátelství. A dny se různě promíchávají, nezáleží na tom, co je zrovna za den, jisté je jen to, že jedna z těch všech krásných cenných věcí se objeví vždycky. Zaručeně!

Jakoby všechno souviselo se vším.

Jakoby si s námi život jen pohrával a čekal, jak se toho zhostíme.

A zhostíme se toho správně?

Za jakou cenu?

 

Za cenu života.

 

Nemusíte nic. Můžete všechno. Myšlenky tvoří váš život. Pády formují váš život. Uvědomění dělají váš život lepším. Zkušenostmi se poučíte z chyb. Opakováním chyb si potvrzujete pravdu. Všechno je správně tak, jak to je.

V tuhle chvíli, v tento okamžik.

 

K