Jdi na obsah Jdi na menu

Zrcadlení

Znáte to taky? Někdo vás během dne neskutečně naštve. Všichni lidé kolem jsou negativní, pesimističtí a svou zlost, zkroušenost a neúspěchy si vybíjejí na druhých.

 

Nejlepší reakcí na takovéto hříšníky je zrcadlení jejich vlastního chování. Protože jak jinak se už má člověk poučit nejlépe ze svých chyb, když ne tak, že mu ty chyby ukážete a pocítí je na vlastní kůži a nejlépe hned v danou situaci?! Naučit se zrcadlit chování je super užitečná věc. Někdy to zabere, jindy zas někomu nevědomky ublížíte, protože si neuvědomuje to, že se právě choval stejně, ale ve většině případů myslím pochodíte. A i když už jsem měla pocit, že je dnes všechno ztracené – tento pocit mívám často z lidí, z toho,co se kolem nás děje, tak se stejně stalo něco, co mi vymazalo chmury z hlavy a poslalo negativitu tatam.

 

Obyčejná cizí slečna mi podala k píšťalce se čtyřlístkem letáček – nenechte se mýlit, není to takový ten letáček, kterých je všude miliarda a rozdávají je lidé v každém vestibulu metra, mimo metro a prostě všude. Tohle je trochu něco víc.

 

Dovolím si se s vámi podělit o to krásné optimistické zrcadlení a třeba i poslat dobro dál.

 

Proč  mi dneska někdo vrazil do ruky keramickou píšťalku s velkým obrázkem čtyřlístku ( kterýž je symbolem štěstí) a k němu letáček, jehož nadpis zněl: „S úsměvem jdem všechno lépe.“ A pokračoval slovy„ Nikdy jsem nedopustil, aby škola stála v cestě mému vzdělání. Rozdávat rady je zbytečné. Moudrý si poradí sám a hlupák stejně neposlechne. Kdo chce změnit svět, musí nejdřív změnit sebe. Člověk, který přichází s novou myšlenkou je blázen do té doby, než jeho myšlenka zvítězí. Statečnost není nepřítomnost strachu – je to jednání navzdory němu. Neodpoutávej se nikdy od svých snů, když totiž zmizí, budeš sice dál existovat, ale přestaneš žít!“ Proč někdo něco takového zčistajasna znenadání na ulici vlastně udělá?

 

A najednou mi to došlo. Prostě na světě ještě jsou lidé, kteří za něco stojí, kteří se k sobě dokáží chovat mile hezky, vstřícně. Jen je jich málo a proto  by měli zůstávat, být podporováni a dál „ tvořit“! Vychovávat další takové podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Protože jen tak naše myšlenka může zvítězit. Obvykle je velmi těžké vysvětlit základní charakteristiky takových lidí. Charakteristiky, které by je definovaly – jejich myšlenky se nacházejí na jiné úrovni – v poloze, která je pro ostatní neviditelná a neslyšitelná, ba dokonce nepochopitelná. Takoví lidé pak připadají ostatním jako naivní, primitivní lidi, či stále bezstarostné děti i ve věku dospělém. Pravdou ale je, že jejich vnímání se velmi liší – na prvních příčkách je totiž srdce, empatie, síla lidskosti, úcta a etika.

 

Jsem jedním z nich.

 

A jsem na to hrdá.

 

Nehodlám to měnit.

 

S láskou,

 

K

 

P.S. níže si můžete tu krásnou píšťaličku prohlédnout na fotce ( tak šupem sjeď dolu).